Onze missie

De VONK

Al heel mijn leven ben ik, Tibo ibens, gebeten door sport. Het gevoel van een gezond lichaam vind ik zó fantastisch! Maar rondom mij zie ik dat veel mensen het lastig hebben om gezond te blijven. Zonde dat zij dat fantastische gevoel van gezond zijn niet kunnen ervaren.

Hoe komt dat? Wel, op school zitten veel leerlingen bijna de hele dag, wanneer je in het werkveld stapt is dit vaak nog meer. Van kinds af lijkt het de bedoeling dat we het merendeel van de dag sedentair doorbrengen. Nochtans levert een goede portie beweging veel voordelen op. We sommen hier enkele bewezen effecten op;

  • Gezonder gewicht
  • Betere cognitieve vaardigheden
  • Minder kans op hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, dementie,...
  • Minder kans op depressie en angsten
  • Grotere sociale kring

Een op drie Belgen komt niet aan zijn dagelijkse beweging, en kan dus niet profiteren van bovenstaande voordelen. Bedenk je eens wat een enorm potentieel we aan ons laten voorbijgaan. Dat kan volgens ons beter!

Wist je dat je jaarlijks ruim 1 800 uur op je werkplek doorbrengt? Misschien ligt daar wel de sleutel! Stel je voor dat je die uren kan doorbrengen in een gezonde omgeving, dat is al een flinke basis, toch? Wel, wij van VONK willen uw werkplek omtoveren tot een omgeving die je uitdaagt om te bewegen. 

Ben jij klaar om jouw bedrijfsomgeving in beweging te brengen? 

Check onze uitdagingen -->Info uitdagingen{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x